Намек, че сестрата на пиаркатана ГЕРБ Севделина Арнаудова, която бе

...
Намек, че сестрата на пиаркатана ГЕРБ Севделина Арнаудова, която бе
Коментари Харесай

Рашков обяви, че сестрата на Арнаудова работи в ГДНП, имало теч на информация

Намек, че сестрата на пиаркатана ГЕРБ Севделина Арнаудова, която бе арестувана дружно с водача на партията и някогашен министър председател Бойко Борисов и финансовия му министър Владислав Горанов, е изнесла информация към тримата за арестите им в качеството си на чиновник в полицията, направи вътрешният министър Бойко Рашков в изявление за бТВ.

По думите на Рашков сестрата на Арнаудова, която бе и медийният консултант в Министерския съвет в мандадтите на Борисов, работи в Главна дирекция " Национална полиция ", която реализира задържанията на тримата предходната седмица, както и претърсванията и изземванията.

Министърът уточни, че в домовете на Борисов, Горанов и Арнаудова не са били открити уличаващи материали. Но уточни, че сестрата на пиарката на ГЕРБ работи в ГДНП. " Тя работи тъкмо там където работи... ", съобщи многозначително Рашков. И добави, че имало изтекла информация, без обаче да уточни каква.

На въпрос не избърза ли Министерство на вътрешните работи с арестите, като тримата бяха пуснати след по-малко от 24 часа, министърът отвърна:

" Не, несъмнено, дори се забавихме ".

И отново подсети на какво се позовало министерството, с цел да направи задържанията " при необходимост ". Сигналът от гражданското съдружие БОЕЦ от декември м.г., изказванията на обвинения Васил Божков (беглец в Дубай) и отчетът на финансовата ревизия за ощетяване на хазната с 559 милиона лв. (с лихвите) за интервала 2014-2019 година от необлагането на хазартния бизнес на Божков.

" Те (прокурорите) не са прочели материалите. Пет години прокуратурата е направила всичко допустимо да не завърши това произвеждане (започнало през 2017 година, б.р.) и ръководителката на спецпрокуратурата споделя, че това дали е потърсена отговорност от Горанов било следствена загадка. Над половин милиард лв. за прокуратутрата нямат никакво значение ", съобщи Министерство на вътрешните работи министърът.

По мотив " инспекцията ", която депутати от ЕНП, част от която е ГЕРБ вършат на място в България и през вчерашния ден се срещаха и с Рашков, министърът сподели документ:

" Може би би трябвало да осведомяваме ЕНП за комунистическото минало на инж. Бойко Методиев Борисов. Напуснал е Министерство на вътрешните работи, тъй като не е желал да се деполитизира, тъй като е бил член на Българска комунистическа партия ".

" Може би господин Манфред Вебер (председател на групата на ЕНП в Екологичен потенциал, б.р.) не знае че господин Борисов е гравитирал към групировките, които през 90-те години се стреляха и убиваха по улиците на София ", продължи Рашков.

И предложи в Министерство на вътрешните работи да се събере всичката налична за Борисов информация и напряко да се изпрати на Вебер, вместо Европарламентът да харчи пари за командировката на представителите на ЕНП " да идват тук и да вършат европейски парламентарен надзор в Министерския съвет ".

Очаквайте детайлности.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР