Намалява броят на българите, които не смятат да се ваксинират.

...
Намалява броят на българите, които не смятат да се ваксинират.
Коментари Харесай

Проучване: Намалява броят на българите, които не планират да се ваксинират

Намалява броят на българите, които не считат да се имунизират. Това сочат данните от национално представително проучване на "Център за разбори и маркетинг ". Проучването е за настройките за парламентарните и президентските избори на 14 ноември, само че включва и въпроси за имунизацията.
Изследването регистрира, че към 8 ноември 31.4% от запитаните споделят, че на този стадий не считат да се имунизират. За съпоставяне - към 26 октомври този % е бил 33.2%, а към 10 октомври - 40,1.
Данните от изследването сочат още, че към 8 ноември интервюираните, които декларират, че към този момент са имунизирани, са 27.8%. За съпоставяне този % към 26 октомври е бил 25.8, към 10 октомври - 25.4%.
Анкетираните, които считат да се имунизират против COVID-19 до месец, са 8.4%, a 11.7% са подготвени да се имунизират, само че мислят да изчакат и да се убедят в резултата на имунизациите. 17.2% са дали отговор, че към този момент са преболедували.
Има някакъв положителен резултат от зеления документ, виждаме, че в последно време се е нараснал броят на имунизираните, разяснява Павлов.
Проучването е предоставено и финансирано от "Център за разбори и маркетинг " и е извършено в интервал 4 - 8 ноември 2021 година Участие в него са взели 1016 пълнолетни жители от страната посредством директно стандартизирано изявление "лице в лице ". 1% от всички интервюирани подхожда на 58 000 души. Методът е посредством двустепенна гнездова извадка с възможност пропорционална на размера на гнездата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР