Намалянето на карантината от 14 на 10 дни е правилна

...
Намалянето на карантината от 14 на 10 дни е правилна
Коментари Харесай

Наш лекар: Носенето на маски на открито е абсурдно

 Намалянето на карантината от 14 на 10 дни е вярна мярка, даже закъсняла. Тук не приказваме единствено от позиция на нашия опит, само че и на опита от Европа. След 5-7 ден отделянето на вируса от носоглътката и риска да заразим при по-близък контакт схватлив субект е доста дребен. Затова има аргумент да се понижи карантината.  Това разяснява в ефира на btv доктор Трифон Вълков,  доктор от Инфекциозна болница- София, който работи с Ковид 19 на първа линия през цялото време на пандемията. 

Маските навън - цялото съсловие счита, че маските няма по какъв начин да предпазят изцяло от заразяване. Що се отнася до носенето им навън, мисля че е неуместно. Който търси някаква логичност в тази мярка, би трябвало да я търси надалеч от медицината. Тук здравна логичност няма - да си разхождам кучето в парка и съм самичък, а да нося маска. А в същото време в един ресторант да сме 50 индивида и без маски - няма никаква логичност в това. Логиката не съществува, безапелационен е

Идеята да се затегнат ограниченията е опита на здравната система да ограничи заболеваемостта за да резервира здравните заведения. Но не е това метода, по който това може да стане. Мисля, че тази процедура нищо не печели, уточни той.

Важно е да уточним кои видове маска пазят. Еднократните маски, които се носят всеобщо, вид хирургически, би трябвало да се сменят най-много на 40 - 60 минути. Тези, които са със специфичните филтри, имат по-голям живот - до 8 - 12 часа. Но хората ги носят по няколко месеца, уточни доктор Вълков.

Хирургическата маска е неефективна и на първата минута от слагането, тъй като тя единствено снижава риска, вие не сте херметически затворени. Така че дали ще мине час или 30 минути, тя в началото е непригодно особено за подобен вид инфекции, уточни лекарят. 

 Нито един от лекарите, които работим на по този начин наречената първа линия, нито един от експертите, които са директно ангажирани в диагностиката и лечението на това заболяване, които са осведомени в елементи с патогенезата, никой не се е усъмнил, че със захлаждане на времето, ние няма да следим увеличение на заболеваемостта. Това нещо е напълно предстоящо ", сподели по рано за БНР доктор Трифон Вълков

Дори и тези ограничения, които сега имаме, които са наложени, които една част от популацията съблюдава, са безусловно задоволителни, счита инфекционистът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР