Намалете разходите по охрана на Доган, Пеевски и още куп

...
Намалете разходите по охрана на Доган, Пеевски и още куп
Коментари Харесай

Майките към Бойко Борисов: Намалете разходите по охрана на Ахмед Доган и Делян Пеевски

Намалете разноските по защита на Доган, Пеевски и още куп богопомазани от Вашия хайлайф. Това се споделя в отворено писмо на самодейността „ Системата ни убива “ до премиера Бойко Борисов.
Майките на деца с увреждания дават хрумвания от кое място могат да се намерят средства, които да се дадат за заслужен живот на нуждаещите се хора. Писмото идва в отговор на думите на Борисов, който в края на предходната седмица сподели, че в случай че би трябвало да даде на майките, ще бъде заставен да замрази учителските заплати или градежа на автомагистрала „ Хемус “. Ето какво пишат майките:

Отворено писмо до премиера Бойко Борисов

Уважаеми Господин Премиер,
От Ваши обществени изяви разбираме, че имате желание да се срещнете с нас и да обсъдите опцията за вдишване на ангажимент по нашите претенции за промени, привеждащи законодателството в обществената сфера в сходство с Конвенцията за правата на хората с увреждания. Същото по този начин разбираме, че се пробвате да предрешите отрицателния излаз от срещата и да предпоставите Вашата и на държавното управление неспособност да се откри решение в границите на настоящия и бъдещи бюджети.
Нещо повече, твърдите, че с цел да решите проблемите на хората в неравностойно състояние, Вие персонално /никъде не казвате думата ние, държавното управление, Парламента/, би трябвало да вземете от други пера, да лишите други хора. Предполагаме, че в листата на „ другите “ ще включите наложително извънредно нуждаещи, с концепцията да се опълчват едни обществено слаби на други обществено слаби. Няма да стане. Твърде обикновено е.

Господин Борисов,
Не е наша работа да отговаряме на въпроса – Откъде?. Вие управлявате, ваше обвързване е да решите уравнението на обществената правдивост, бедността и на човешките права. За това сте определен на този пост. Ако не можете да го решите ще се намерят други, които да го решат. Тогава не губете нашето и вашето време.
За да Ви бъдем от изгода, без да имаме рекламация за пълнота, Ви предлагаме лист от оферти за сфери, от които могат да се съберат задоволително средства с цел да решите нашите проблеми както посредством политики, по този начин и посредством бюджетни запаси.
Първият и най-значим общ източник, от който можете да вземете недостигащия финансов запас е да решите общо проблемите на гранд корупцията, тази по-високите етажи на властта, която лишава както от бюджета, по този начин и от публичното и персонално благосъстояние, всяка година, по оценка на авторитетни интернационалните огранизации повече от 5 милиарда евро всяка година.
Ако не виждате казуса, значи сте вътре в него.
Второ и тук ще навлезем в конкретика – от сферата на горивата, един път като си вземете налог облага от рафинерията, която извежда облагата си и я консолидира в компанията майка /става тирада за милиарди лв., непостъпили в бюджета, в продължение на 10 години/, по-късно вдигнете акциза на горивата, който е най-нисък в Европа, без да увеличавате крайната цена на горивата, като кесарят си получи кесаревото за сметка на свръхприходите в няколко огромни компании в петролния бизнес. Там е този прославен милиард лв., за който говорихте сякаш в сивата стопанска система, само че той не е в дребните и междинни компании, които съвсем унищожихте с лобисткия закон, признат с гласовете на Вашата партия. Той е в огромните, едри играчи в бизнеса, които закриляте.
Вместо да харчите големи бюджетни пари, с които можете да решите освен нашия, само че и доста други остри въпроси в бюджетната сфера, можете да не харчите средства за скъпоструваща тол система, а посредством налозите върху горивата да натрупате големи спомагателни доходи.
Ако това не задоволително, ето Ви още няколко предложение – Национална агенция за приходите и държавните компании да си вземат дължимото от неизрядни длъжници. Общата сума е още веднъж в милиарди лв.. Обръщаме внимание на тези несъбрани вземания, които са умишлено „ невзети “ защото длъжници се намират под политическа защита. Или не знаете за този проблем?
На последващо място – ограничете дотациите на партиите, разноските по лукса на властта, в това число по скъпи коли и защита от НСО, в това число на Доган, Пеевски и още куп „ богопомазани от Вашия хайлайф. Напомняме, от едната страна е Вашия разкош, от другата страна е живота на нашите деца и на хората в неравностойно състояние.
Намалете администрацията, която пораства лавинообразно и изяжда от ден на ден средства от бюджета. Вместо да плащате на жандармерия и служители на реда, които да Ви пазят от нас, съкратете ги, а ние Ви обещаваме, че няма да завземаме със мощ нито Народното събрание, нито Министерския съвет. Това са ваши под паника страхове, щом против слаби дами изпращате яки момчета, на които плащате с нашите пари.
Накарайте тези близо половин милион държавни чиновници да си заплащат общественото обезпечаване и здравните застраховки, тъй като в този момент ги плащаме ние.
Не забравяйте, бюджетът – това не са Вашите пари, Вие единствено ги администрирате, освен това от ден на ден и повече отвън контрола на Парламента. За Вас не е проблем да дадете 500 милиона лв. за язовири, със съзнанието, че този проблем всяка година гълта средства, само че не се взема решение, тъй като се намира под преобладаващия надзор на една близка до Вас Партия и олигарх.
Ограничете харчовете за стратегии, които нямат потвърден резултат разходи-ползи, като програмата за саниране, като увеличите каузи на самофинансиране. Ограничете финансирането на гранд планове, които единствено гълтал средства, в това число и изключително в енергетиката.
Обложете хазарта, с цел да оставим у хората повече пари, с които да купуват артикули и услуги и да пълнят хазната, на джобовете на няколко олигарси.
Просто е господин Борисов, след 10 години Ваше ръководство, просто би трябвало да промените модела, като престанете да толерирате околните си олигарси и властимащи, а обърнете внимание на елементарните хора като нас.
Нашите потребности са базисни, касаят живота на нашите деца, а не привилегии или разкош.
Горните изброени „ пера “, от които можете да финансирате нашите и сходни стратегии, са оскъдна част от действителните благоприятни условия за запълване на пробойните в бюджета и генериране на нови доходи. Така че не прибягвайте до на ниска цена популизъм – отговорността за намирането на средства е Ваша и на Вашето държавно управление.
Още един път, с цел да запомните, рецептата е елементарна –ограничете кражбите, корупцията, престанете да толерирате олигарси за сметка на елементарните данъкоплатци.
Не инвестирайте във властта си, а в хората на България.

Инициатива „ Системата ни убива “

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР