Намаленото до 9% ДДС за доставките в заведенията и ресторантите,

...
Намаленото до 9% ДДС за доставките в заведенията и ресторантите,
Коментари Харесай

Заведенията и ресторантите ще работят с намалено ДДС и догодина

Намаленото до 9% Данък добавена стойност за доставките в заведенията и заведенията за хранене, което беше въведено като антиковид мярка, ще продължи да работи до края на 2023 година Това взеха решение депутатите от Комисията по бюджет и финанси, управлявана от Петър Чобанов от Движение за права и свободи, на второ четене през днешния ден.

Всички периодически хартиени издания, като вестници и списания, също ще се таксуват с 9% налог добавена стойност (ДДС), взеха решение народните представители.

Намаленият по време на Коронавирус рецесията индиректен налог за бебешки храни, памперси и книги става за непрекъснато на 9%.

Днешното решение на Комисията, което би трябвало да бъде гласувано и в пленарна зала, ще коства на бюджета към 200 млн. лева, по калкулации на Министерството на финансите. По-голямата част – 150 млн. лева – ще са загуби за фиска от компромиса за заведенията.

Памперсите и бебешките храни ще костват на бюджета 16 млн. лева, доставката на вестници и списания – 13 млн. лева, а книгите и учебниците –  8 млн. лева

Предложенията бяха направени от ГЕРБ и Движение за права и свободи, само че бяха подкрепени с огромно болшинство от депутати от съвсем всички политически сили.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинПоследниНай-четениБюджет и финанси 28 Заведенията и заведенията за хранене ще работят с понижено Данък добавена стойност и следващата година Бюджет и финанси 32 Фед е хладнокръвен в борбата с инфлацията Компании 436 Инвестиция за 10 млн. лева доразвива промишлената зона в Бургас Бюджет и финанси 256 Депутатите дефинитивно утвърдиха повишаването на цигарите Накратко 13971 Вечерни вести: Радев съжали за Петков и Василев; Край на тапите по „ Хемус “? Крипто 10073 Забравете за криптозимата, идва „ кървава баня “ за биткойн Политика 9768 Правителството заплаши Нидерландия и Австрия с „ ответни ограничения “ Политика 9360 „ Беше неточност, че въобще дадох късмет на тези хора “ Всички вести
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР