Наложените на Русия санкции са причина за недостига на храна

...
Наложените на Русия санкции са причина за недостига на храна
Коментари Харесай

Москва: Санкциите срещу нас са причина за недостига на храна в глобален мащаб

Наложените на Русия наказания са причина за дефицита на храна в световен мащаб, разгласи Москва. Кремъл настоя, че ще позволи прекосяване на натоварените с пшеница украински кораби, единствено в случай че Западът смъкна ограниченията против съветската стопанска система. Русия прикани за унищожаване на наложените от Запада наказания с претекста че това ще бъде част от " повсеместен метод " за попречване на продоволствената рецесия.

„ Разминирането и демилитаризирането на морското пристанище на град Мариупол в Донецката национална република, към този момент е приключено. Пристанището работи нормално”, съобщи Игор Конашенков, представител на министерството на защитата на Русия.

Киев обаче разпозна в настояванията за облекчение на глобите следващия опит за изнудване от страна на Москва.

„ Русия носи цялата отговорност за тази световна продоволствена рецесия. Искам всеки политик, без значение от статуса му или страната си, преди да каже и дума, че глобите би трябвало да бъдат отстранени, с цел да бъдат избавени от апетит деца някъде по света, дано да пристигна в Украйна, да види труповете на украински деца, да приказва с родителите, чиито деца са били изнасилени от съветски бойци и това да му затвори устата”, уточни Дмитро Кулеба, министър на външните работи на Украйна.

Русия продължава опитите да обкръжи Северодонецк и Лисичанск, които се намират на основна река.

„ Ситуацията в Донбас е извънредно тежка. Но в прихванатите им връзки ясно чуваме, че те осъзнават, че тази война няма смисъл за тях, че стратегически армията им няма шанс”, акцентира украинският президент Володимир Зеленски.

204 бойци от силите на самопровъзгласилата се Донецка национална република са оповестили протест и отхвърлиха да се борят против украинската войска в Луганск, заяви консултант на украинския външен министър. Той разгласява видеообръщение, чиято меродавност, обаче, не е доказана. „ Ние – военнослужещите от 107-ми стрелкови полк, 4-ти батальон, 3-та, 2-ра и 4-та рота – 204 души отхвърляме да отиваме като пушечно месо в ЛНР – напълно друга република”.

Междувременно, съветският парламент одобри на първо и второ четене закона за анулация на горната възрастова граница за постъпване в професионалната войска.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР