Нали не си мислите, че коалицията е създадена само заради

...
Нали не си мислите, че коалицията е създадена само заради
Коментари Харесай

Каримански: Ще е жалко, ако коалицията е създадена само за поста управител на БНБ |

Нали не си мислите, че обединението е основана единствено поради един пост? Би било доста тъпо, в случай че обединението е основана единствено за този пост. Не считам, че постът шеф на Българска народна банка ще разцепи обединението. Тя има доста по-важни проблеми за решение и би трябвало да се концентрира върху тях.

Това съобщи пред Българска национална телевизия депутатът от " ИТН ", ръководител на парламентарната финансова комисия и претендент за шеф на Българската национална банка Любомир Каримански. Другият претендент за поста е повдигнат от " Продължаваме промяната " - водачът на парламентарната им група Андрей Гюров. 

" Не съм влезнал в политиката, нито в публичния живот, с цел да взема нещо - а в противен случай - с цел да дам. През цялото време съм желал със знанието и опита си да мога да дам всичко това, което съм натрупал във финансовия бранш. Ни минимум не съм си представял да се възползвам от политиката ", сподели той. 

По думите му належащо е висотата на този пост да бъде издигната надпартийно. Каримански разгласи, че текат диалози с обособените парламентарни групи.

Според финансовия специалист до този миг няма задоволително необятна експертна аргументация за разбора на разноските и изгодите от въвеждането на еврото. Мнението на Каримански е, че сходна експертиза би могла да внесе повече изясненост и в това време да очертае ясната линия на държание от страната.

" Приемането ни в еврозоната е един политически и стопански план. Стоим твърдо зад еврото – един от моите цели е еврозоната. Дискусията е за това в кой стопански миг ние би трябвало да се присъединим към еврозоната ", съобщи Любомир Каримански. 

Той предизвести, че инфлацията за март е около 7,9% в еврозоната и сега нито една от страните в еврозоната не дава отговор на маастрихтските критерии. 

Маастрихтските критерии ca иĸoнoмичecĸи пoĸaзaтeли, въз ocнoвa нa ĸoитo ce oцeнявaт cтpaнитe, ĸoитo иcĸaт дa ce пpиcъeдинят ĸъм eврото.

" Трябва да се съобразим и със задълбочаващата се неустановеност през последните месеци и натрупването на няколко рецесии ", сподели още депутатът от " ИТН " Любомир Каримански. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР