Налага се преструктуриране на леглата за ковид пациенти в столичните

...
Налага се преструктуриране на леглата за ковид пациенти в столичните
Коментари Харесай

В София увеличават леглата за ковид пациенти

Налага се преструктуриране на леглата за коронавирус пациенти в столичните лечебни заведения. Ще се разкрият още места и в интензивни отделения. Планира се да има кревати за коронавирус пациенти в АГ лечебни заведения, в педиатрии, ортопедии, онкологии.
Това разгласи шефът на столичното РЗИ доктор Данчо Пенчев откакто през днешния ден имаше среща с шефовете на лечебните заведения в София.
Най-големият напън сега е към " Пирогов ", ВМА, " Света Анна ", където съвсем 100% от коронавирус местата са заети.
Увеличение на леглата в лечебните заведения ще има - за леки и интензивни случаи. Ковид леглата, отделени за пациенти, са към 30% от общия брой кревати в лечебните заведения, по тази причина следва преструктуриране на клиники и пренасочване на личен състав, изясни Пенчев.
Той бе безапелационен, че няма да има прекъсване на плановия банкет.
Три съответни оферти ще направи РЗИ-София към здравното министерство. Първо - педиатрии, ортопедии, онкология, психиатрични, АГ-болници да имат коронавирус отделения. Затова ще има заповед на СРЗИ най-късно на следващия ден.
Второ - е-платформата, която се обновява на всеки три часа за свободните кревати в лечебните заведения, ще се обновява към този момент при всеки банкет на пациент, без значение дали този пациент е в лека форма или на интензивно лекуване. Автоматично неговият банкет ще се нанася в системата, тъй че да не се натоварва системата и да е ясно къде има места и къде няма. Трето - лекари от дребните лечебни заведения, където няма напън, ще бъдат пренасочени към огромните лечебни заведения, където има дефицит на личен състав, изясни Пенчев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР