Наказателното производство е започнало по материали, изпратени от Агенцията за

...
Наказателното производство е започнало по материали, изпратени от Агенцията за
Коментари Харесай

Последни Разкрития За Ареста На Кмета На Червен Бряг!

Наказателното произвеждане е почнало по материали, изпратени от Агенцията за държавна и финансова ревизия (АДФИ) и след журналистическо следствие на " Господари на ефира ", излъчено на 7 май 2018 година

Установено е, че Данаил Вълов е нарушил отговорностите си като длъжностно лице и е възложител на публични поръчки по програмата " Топъл обяд ", финансирана по Оперативна стратегия за храни и/или главно материално подкрепяне и съфинансирана от Фонда за европейско подкрепяне на нуждаещи се лица. Стойността на програмата е 229 106.22 лева с Данък добавена стойност.

През април 2017 година община Червен бряг афишира социална поръчка с две обособени позиции - " Приготвяне и снабдяване на храна " топъл обяд " в Червен бряг " и " Приготвяне и снабдяване на храна " топъл обяд " в гр.Койнаре ".

Документи по пример, отговарящи на изискванията на публичната поръчка, са подали три компании. На базата на аршин " най-ниска цена " е отговаряла компанията " М.-П. " ЕАД, гр. София. Вместо да подписа контракт със спечелилата компания и да обезпечи безвъзмездното изхранване на обществено слаби в община Червен бряг, Данаил Вълов е прекратил публичната поръчка на 16 май 2017 година Целта му е била да облагодетелства другите две компании, които са печелили публични поръчки със същия предмет през миналата година.

Антикорупционната комисия работи по още два сигнала против кмета на общината, за които също се събират материали.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР