Наказателното дело за срещу Евгений Пригожин все още не е

...
Наказателното дело за срещу Евгений Пригожин все още не е
Коментари Харесай

Наказателното дело срещу Пригожин не е прекратено, твърдят руски медии. Няма информация къде е той

Наказателното дело за против Евгений Пригожин към момента не е прекъснато, а следствието на ФСБ против него продължава. Това заяви съветският вестник „ Комерсант “, представен от съветската работа на Радио Свободна Европа/Радио Свобода.

Прекратяването на делото против Пригожин беше едно от изискванията, против които притежателят на частната войска „ Вагнер “. Още на 24 юни представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че това е било контрактувано дружно с отхвърли от наказателно гонене на наемниците, които потеглиха против съветската столица.

Тогава беше обявено и че. Последната информация за него пристигна в събота вечер, когато в обществените мрежи се. От тогава той е в неопределеност и не е ясно дали е влезнал в Беларус.

По данни на Комерсант делото против олигарха продължава, защото „ не е минало задоволително време, с цел да се промени статутът на заведеното дело “.

В същото време депутатът и член на комитета по защита Андрей Гурульов сподели пред една от държавните малките екрани, че бойците на „ Вагнер “, които смъкнаха съветски бойни машини и убиха съветски летци, ще носят наказателна отговорност.

По-рано в понеделник беше анулиран въведеният в събота режим на контратерористична интервенция в Москва и Московска област.

Случилото се в петък и събота беше ескалация на напрежението сред Пригожин и Москва. Олигархът, който беше считан за непосредствен до президента Владимир Путин, уточни като своя цел да смъкна управлението на съветското военно министерство, в това число министъра Сергей Шойгу , както и началника на съветския Генерален щаб Валерий Герасимов .

За напрежението сред Пригожин и командването на постоянната съветска войска се знае от месеци. Той няколко пъти заплаши да изтегли наемниците си от украинския град Бахмут, като упрекна Генералния щаб, че не доставя на “Вагнер ” оръжия и муниции.

Като мотив за ескалацията на напрежението от петък Пригожин уточни удари на съветското Министерство на защитата против лагери на негови наемници.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР