Наказателното дело срещу Евгений Пригожин за въоръжен метеж не е

...
Наказателното дело срещу Евгений Пригожин за въоръжен метеж не е
Коментари Харесай

Делото на ФСБ срещу Пригожин остава, Кремъл се отметна от обещание към шефа на Вагнер

Наказателното дело против Евгений Пригожин за въоръжен бунт не е прекъснато, както твърдеше представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Делото към момента е отворено, а събитията към похода на военните колони на " Вагнер " към Москва не престават да се проверяват от Следственото ръководство на Федералната работа за сигурност.

То беше намерено още в нощта на 23 юни (петък), когато Пригожин за първи път разгласи непокорство и потегли на протест против Сергей Шойгу.

В събота неговите бойци освен взеха под надзор Ростов на Дон и Воронеж, само че и съумяха да унищожават няколко бойци на съветските Военновъздушни сили. На 24 юни вечерта Песков твърдеше, че делото ще бъде прекъснато във връзка с Пригожин.

Според източник на " Комерсант " от прокуратуата - постановлението за следствието на закононарушение не е анулирано и следствието на метежа продължава, до момента в който Евгений Пригожин получи опция да се отдръпна към Беларус.

Освобождаването му от наказателна отговорност не се приема еднопосочно в ръководещите среди.

Руските медии цитират депутата от " Единна Русия " Андрей Гурульов, който декларира, че " вагнеровците " би трябвало да понесат наказване за свалената авиация и починалите съветски бойци.

" Загинаха наши военнослужещи, починаха от ударите на съответни лица. Кой издаде заповедта? Кой пусна ракетата? Където и да е избягал (Пригожин) и където и да се намира, съгласно мен Следственият комитет би трябвало да се заеме с този въпрос изцяло и да вземе решение ", споделя той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР