Накъде отиваме не е ясно, ясно е, че всяка страна

...
Накъде отиваме не е ясно, ясно е, че всяка страна
Коментари Харесай

Николай Ишков: В ретрограден Марс сме, предстои ескалация на напрежението

Накъде отиваме не е ясно, ясно е, че всяка страна има своята истина и своята истина. Не би трябвало да бъдем толкоз арогантни, груби и крайни в оценките си, тъй като това води до една ескалация на напрежение, която моята система не я приема изцяло. Принципно множеството хора на изкуството са с по-леви и с демократични визии. Това сподели артистът Николай Ишков в предаването "Лице в лице " по БТВ във връзка на обстановката в страната.

Мен ме интересува дали има национална политика за поддръжка на културата. Културата постоянно е на последно място, тя се замита. Уж образованието е най-важно, сякаш опазването на здравето, дано да дадем малко акцент и на културата. Защото без просвета и без нематериалност стигаме до оскотяване на душите ни, съобщи той.

Преди пандемията, последните 7-8 години, театрите се изпълниха със феновете. Този ковид ни съсече, тъй като ние работим за и с аудитория. Държавата би трябвало да прави всичко допустимо, с цел да субсидира и доколкото знам множеството театри са на делегирани бюджети, уточни Ишков.

Според артиста ние сме в интервал на назадничав Марс и следва ескалация на напрежение доникъде на март. Има изблик на експанзия, която по-мъдрите хора би трябвало да се опитат да я балансират, счита Ишков.

Тази сила, този дух, които се чуват на митингите, са индикация към ръководещите, че би трябвало най-малко нещо от това те да чуят, да имат поради и да седне на една маса и да се дискутира, сподели още артистът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР