Наистина днес всички станахме свидетели на един много важен момент.

...
Наистина днес всички станахме свидетели на един много важен момент.
Коментари Харесай

Теодора Генчовска: Вторият протокол съдържа мерки, които да решат отворените въпроси

" Наистина през днешния ден всички станахме очевидци на един доста значим миг. Проведе се втората междуправителствена комисия в осъществяване на член 12 от Договора за доборсъседство сред България и РСМ. Беше разисквано това, което е реализирано в секторните политики. Беше показано какво и по кое време би трябвало да се случи в другите обалсти ", това съобщи на брифинг Министърът на външните работи в оставка Теодора Генчовска след подписването на втория протокол, част от Договора за добросъседство с Република Северна Македония, който би трябвало да подсигурява осъществяването на тъй наречените " френско предложение " от страна на Скопие.

" Най-важният резултат е подписването на втория протокол. Той съдържа доста краткосрочни и дълготрайни ограничения, които на процедура имат за цел да решат доста от отворените въпроси. Важно е да се означи, че този протокол не е самичък за себе си. Той е интегрална част от тъй наречените " френско предложение " - преговорната рамка и заключението на съвета.

" Продължаваме работата на равнище експертни групи с сътрудниците от Северна Македония. С оглед по-добра съгласуваност и спазване на идващите техни стъпки, които са свързани най-много с смяната в Конституцията на РСМ, а точно вписването на българите, освен в Конституцията, само че и в прилежащото законодателство ", акцентира външният министър в оставка.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР