Наградиха водещата на Брюксел 1“ по Bulgaria ON AIR на

...
Наградиха водещата на Брюксел 1“ по Bulgaria ON AIR на
Коментари Харесай

Милена Милотинова е първият носител на отличието на БАН за правилна и богата българска реч

Наградиха водещата на „ Брюксел 1 “ по Bulgaria ON AIR на церемонията във връзка 154 години от основаването на Българска академия на науките

Водещата на предаването „ БРЮКСЕЛ 1 “ по Bulgaria ON AIR Милена Милотинова е първият притежател на oтличието на Българската академия на науките „ За вярна и богата българска тирада в публицистиката “.  Наградата е учредена тази година от УС на Българска академия на науките в продължение на апела на Академията към институции и медии за отбрана благосъстоянието и хубостта на българския език. Наградите на Българска академия на науките за публицисти за 2022 година се връчиха във връзка 154 години от основаването на академията.
 
" Това отличие ми е доста скъпо, тъй като го получавам от една от най-старите институции в България, основана в Браила още преди Освобождението - преди да се слагат основите на Третата българска страна. Тази премия ме задължава да не преставам да давам всичко от себе си за опазване високо равнището на българската обществена тирада. Трябва да пазим българския език. И през днешния ден пред него има провокации - от една страна заради демографски аргументи, въпреки това - заради нехайството, с което от време на време се употребява. Затова се причислявам към апела на Българска академия на науките за запазване благосъстоянието на българския език. Трябва да пазим езика, тъй като той е в основата на националната ни еднаквост, в темелите на историята ни и е основата на знанието за самите нас ", разяснява Милена Милотинова при връчването на премията. 

Тържественото заседание във връзка 154 години от основаването на Българската академия на науките се организира на 12 октомври в зала „ Проф. Марин Дринов “ на Българска академия на науките.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР