Наградата за заподозрян в убийство беглец, който е избягал от болница в окръг Колумбия, се увеличи до $30 000, тъй като едноседмичното издирване продължава

...
Следователи във Вашингтон, окръг Колумбия, предлагат 30 000 долара за
Коментари Харесай

Следователи във Вашингтон, окръг Колумбия, предлагат 30 000 долара за информация, водеща до залавянето на заподозрения за убийство Кристофър Хейнс, чието бягство от полицейския арест, докато е лекуван в болница, предизвика разрастващо се едноседмично издирване.

Столичното полицейско управление на окръг Колумбия преследва многобройни съвети за възможни наблюдения, откакто 30-годишният беглец успя да се измъкне от полицай миналата сряда и да избяга от болницата с белезници на едната китка, каза полицията.

Хейнс избяга само часове, след като беше арестуван по подозрение за убийството на 33-годишния Брент Хейуърд миналия месец, според полицията.

Докато Хейнс е бил обслужван от полицаи, той „се е оплакал от болки в глезена от съществуващо нараняване“, така че е бил откаран в университетската болница „Джордж Вашингтон“ за лечение, се казва в съобщение на полицията.

Докато полицай нагласяше белезниците на Хейнс, за да привърже едната му ръка към количка, заподозреният „нападна физически“ полицая и избяга от болницата, изпреварвайки двамата полицаи, които го преследваха, каза полицията.

Запис от охранителна камера, публикуван от полицията във вторник, показва мъж, идентифициран като Хейнс, прескачащ висока порта в квартал близо до болницата, кацайки в задния двор и надничайки през оградата.

 Снимка от охранителни кадри, публикувана от столичната полиция на DC, показва Кристофър Хейнс в квартал близо до болницата. Снимка от охранителни кадри, публикувана от столичната полиция на DC, показва Кристофър Хейнс в квартал близо до болницата. Столично полицейско управление на окръг Колумбия

Бягството предизвика мултиагентско издирване на Хейнс и предизвика временно, предпазно затваряне на пътища около Белия дом, както и временен подслон в кампуса на университета Джордж Вашингтон.

Полицията призовава всеки, който има информация за местонахождението на Хейнс, незабавно да се свърже с властите. облегнат

„Всеки, за когото бъде установено, че помага, помага, подбужда или укрива Кристофър Хейнс, ще бъде обвинен в наказателна отговорност“, каза полицията във вторник.

Въпреки че полицията не е потвърдила дали Хейнс е въоръжен, спешен сигнал от правителството на окръг Колумбия, изпратен малко след бягството му, предупреждава хората да „внимават“, тъй като той се „счита за въоръжен и опасен“.

Полицията казва, че хората трябва да внимават за чернокож мъж с дълги до раменете кичури и татуировка на Washington Nationals на врата. За последен път той е бил облечен с черна риза, сиви шорти, една червена обувка и черни белезници, висящи на китката му.

Федералните и местните агенции подпомагат издирването, включително тайните служби на САЩ и парковата полиция на САЩ.

Бюрото за вътрешни работи на полицейското управление също разследва как Хейнс е успял да избяга от ареста, според изпълняващия длъжността началник на полицията Памела Смит.

Гейб Коен, Лорън Кьониг, Холмс Либранд и Холи Ян от CNN допринесоха за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР