Нагласите на инвеститорите към Tesla явно стават все по-негативни. През

...
Нагласите на инвеститорите към Tesla явно стават все по-негативни. През
Коментари Харесай

Инвеститорите все повече залагат срещу Tesla

Нагласите на вложителите към Tesla очевидно стават все по-негативни. През последния месец на Уолстрийт има засилен интерес към кредитни деривативи, които ще донесат облага, в случай че производителят на електрически автомобили разгласи фалит, оповестява The Financial Times, представен от Automedia.bg.

От няколко месеца специалистите спорят дали на Tesla ще се наложи да търси нови заеми посредством финансовите пазари, които да добави към така и така внушителните си задължения. Изпълнителният шеф Илон Мъск продължава да е безапелационен, че това не се постанова, без значение че Tesla все по този начин губи по към 1 милиард $ на тримесечие. Мъск се изрече остро против "спекулантите ", които залагали против акциите на компанията му, и подсети, че макар срутва си те си остават с 40% по-високо оценени, в сравнение с бяха при започване на 2017 година.

Някои анализатори считат, че най-малко част от интереса към сходни деривативи идва от вложители на Tesla, опитващи се да се застраховат против възможен провал на компанията. Гигантът JPMorgan Chase е най-големият издател на сходни бумаги. Инвестициите в тях единствено за месец са набъбнали от 101 млн. $ до 211 милиона. Преди седмица The Wall Street Journal разкри, че от Tesla са изискали доставчиците им да върнат някои към този момент осъществени заплащания, с цел да покрият настоящи потребности.

Основните усложнения на компанията идват от забавянията в производството на дълго чакания "масов " Model 3. Едва през юни Tesla стартира да прави по 5000 бройки седмично от него - цел, която беше закрепена за преди повече от година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР