Надзорният съвет на НЗОК ще предложи шестмесечен гратисен период за

...
Надзорният съвет на НЗОК ще предложи шестмесечен гратисен период за
Коментари Харесай

Надзорният съвет на НЗОК предлага шестмесечен гратисен период за болниците, за да достигнат началните основни заплати, заложени в Колективния трудов договор

Надзорният съвет на НЗОК ще предложи шестмесечен гратисен интервал за лечебните заведения, с цел да могат да доближат началните съществени заплати, заложени в Колективния трудов контракт. Това сподели пред публицисти ръководителят на Надзорния съвет на НЗОК и заместник-министър на опазването на здравето доцент Михаил Околийски след съвещанието на надзорниците, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Целим и предлагаме лечебните заведения да обезпечават възнагражденията, планувани в Колективния трудов контракт и е очакван текст, който да подсигурява тази опция ", сподели още той. В отговор на въпрос дали след приключването на тези шест месеца лечебните заведения, които не могат да обезпечат началните съществени заплати, ще продължат да получават средства от НЗОК по клинични пътеки, доцент Околийски сподели, че предстоят още разисквания.

" Искаме и сме решени да реализираме заслужено и почтено заплащане за всички медицински експерти ", сподели още той. Запитан за разликата в заплатите на медиците доцент Околийски сподели, че маржът в брутните им заплати би трябвало да е обективен. По думите му намаляването на разликите в заплатите ще се реализира със съблюдаване на законови текстове.

Доц. Околийски посочи, че съгласно осъществен разбор множеството лечебни заведения ще могат да обезпечат началните съществени заплати, заложени в Колективния трудов контракт.

" Имаме подготвеност да подпишем Националния рамков контракт 2023-2025 година в най-кратки периоди, тъй че да влезе в действие от 1 септември ", сподели още той.

Решенията, свързани с документа, взети през днешния ден по време на съвещанието, ще бъдат изпратени на Българския лекарски съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР