Служебният кабинет на президента Румен Радев беше критикуван с основание,

...
Служебният кабинет на президента Румен Радев беше критикуван с основание,
Коментари Харесай

Марчела Абрашева, социолог: Няма разлика между служебните кабинети на Радев и този на Главчев

Служебният кабинет на президента Румен Радев беше подложен на критика с съображение, че взима стратегически решения, които не му се поставят. Сега в този вид служебният кабинет на Димитър Главчев прави същото, макар че главната му задача е да организира почтени избори. Това съобщи социологът Марчела Абрашева в ефира на NOVA NEWS.

Тя уточни, че около абсурда с частната детска болница за следващ път е станало ясно, че служебното държавно управление на Главчев не е политически без значение, изтегляйки държавното решение за градежа ѝ.

Сега имаме едно нещо, което е хем служебно, хем политическо държавно управление, което се преценява с политическите стремежи на партиите. Не съм уверена до каква степен експерти биха желали да бъдат министри в подобен кабинет. На здравния министър даже не му бе обещано правото на мнение по проблема с частната болница. Не наподобява това държавно управление да работи в границите на правила и стратегии, разяснява Абрашева.

Относно изборите социологът предвижда, че предизборната акция за част от партиите ще мине в говорене за продължаването на смяната в страната.

„ Тази тематика ще е една от главните, няма да бъде подценена. Тя продължава да господства в политическото пространство в последните пет години. За гласоподавателите на ПП-ДБ това ще бъде главната тематика “, означи тя.

По думите ѝ на политическата сцена се появяват нови лица, само че не и нови послания, изключително в лявото пространство.

Хората желаят нови лица, нови партии, само че с цел да бъде осъществено това, би трябвало да се появат нови послания. Засега не виждам нещо ново, като изключим екзотичната композиция от антиевропейски партии, които желаят изключването на България от Европейски Съюз и НАТО, посочи Абрашева.

В умозаключение добави, че ниската изборна интензивност може да създаде „ много изненади “ на изборите.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР