Съществуват много причини, поради които ходенето, като тренировка, е изключително

...
Съществуват много причини, поради които ходенето, като тренировка, е изключително
Коментари Харесай

Вижте колко крачки на ден носят реални ползи за здравето

Съществуват доста аргументи, заради които ходенето, като подготовка, е извънредно известно. Тази форма на интензивност обезпечава всички изгоди за здравето които оферират и други нискоинтензивни кардио тренировки.

Ходенето е комфортна и налична подготовка, за която не е нужна първокласна фитнес зала или доста съоръжение. Подходящо е за хора от всички фитнес равнища и възрасти и може да бъде персонализирано съгласно персоналните качества на всеки човек.

Много хора употребяват 10 000 стъпки като пример за ежедневна цел, само че това число в действителност произлиза като част от маркетингова акция, а не идва от научни доказателства.

Мета-анализ се опита да дефинира минималния и най-благоприятен дневен брой стъпки за възстановяване на здравето, като проучва данни на 111 000 души в 12 изследвания. Констатирано е, че към 2600 и 2800 стъпки дневно понижават смъртността от каквато и да е причина с 8 % и понижават риска от сърдечно-съдови болести надлежно с 11 %, спрямо 2000 стъпки дневно. Ползите доближават своя връх при 8800 стъпки дневно, написа puls.

Извършването на физическа интензивност, насърчава мускулните кафези да гълтам глюкоза от кръвта за сила, намалявайки кръвната захар в кратковременен проект и помагайки за поддържане на инсулиновата сензитивност в дълготраен проект съгласно Американската диабетна асоциация. Тези неща оказват помощ за понижаване на риска от развиване на диабет вид 2 и затрудненията, които идват с него. И до момента в който всеки тип извършения са положителни за контролиране на кръвната захар, ходенето е изключително дейно - изключително когато се прави незабавно след хранене.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР