Служителите на реда са поели контрола над лагера в Калифорнийския

...
Служителите на реда са поели контрола над лагера в Калифорнийския
Коментари Харесай

Полицията пое контрола над лагера на размирниците в Калифорнийския университет

Служителите на реда са поели контрола над лагера в Калифорнийския университет (UCLA), предават американските медии.

Управата на UCLA неведнъж прикани хората да се разпилян или да бъдат задържани. Малко преди 3:00 ч. учебното заведение издаде предизвестие, в което помоли студентите да заобикалят региона на лагера, защото полицията го счита за нелегално събиране.

Лагерът е разчистен, а полицията арестува пропалестинските стачкуващи и ги качва в рейсове, заяви БГНЕС с позоваване на Си Ен Ен.

В периметъра на лагера има и по-голямо скупчване на протестиращи, а полицията стои умерено сред тях и лагера. Въпреки това обстановката не наподобява напрегната.

Подобни случки се разиграха и в други университети през тази седмица.

При митингите бяха осъществени вандалски актове, стигна се до конфликти. Беше открито, че във висшите учебни заведения са проникнали външни пропалестински пропагандатори и подстрекатели, значително от които са с престъпни досиета.

Според чиновник на полицейското ръководство на Ню Йорк от общо 282 души, задържани в Колумбийския университет и Градския лицей на Ню Йорк, 134 не са били свързани с нито едно от двете учебни заведения. Останалите 148 лица са имали принадлежност към един от двата университета. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР