Надзирателите от врачанския затвор и служителите от Главна дирекция „Охрана“

...
Надзирателите от врачанския затвор и служителите от Главна дирекция „Охрана“
Коментари Харесай

Надзиратели протестираха срещу ниските заплати пред съда във Враца /снимки/

Надзирателите от врачанския затвор и чиновниците от Главна дирекция „ Охрана “ към Министерството на провосъдието стачкуваха през днешния ден пред правосъдната палата във Враца, видя кореспондент на BulNews.bg.
След митинга пред пандиза в понеделник през днешния ден надзирателите взеха решение да изразят недоволството си в центъра на града с вярата този път да бъдат чути. Причината за проявата са ниските заплати, които не дават отговор на труда, който поставят.
„ Пак сме на открито, тъй като не са задоволени настояванията ни за нарастване на заплатите. В понеделник бяхме пред пандиза, в този момент сме пред съда. На 10 февруари в София синдикатът ще взема решение по кое време да е националният митинг “, обявиха надзирателите, до които застанаха и чиновниците от защитата на правосъдната власт.
Протестиращите упорстват за 20% нарастване, като по този метод трудовите им хонорари ще се изравнят с тези на работещите в Министерство на вътрешните работи. Въпреки че надзирателите в пандизите работят също по Закона за Министерство на вътрешните работи, те получават на половина от дължимите средства за храна спрямо останалите чиновници от бранш "Сигурност ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР