Надяваме се, че в следващите дни някои от останалите партии

...
Надяваме се, че в следващите дни някои от останалите партии
Коментари Харесай

Атанасова след срещата с контактната група: Очаквам другите партии да осъзнаят, че без диалог няма решение

Надяваме се, че в идващите дни някои от останалите партии ще премислят своята позиция и ще се явят на диалози с контактната група. Това съобщи Десислава Атанасова след присъединяване на представителите на ГЕРБ-СДС в срещата с водената от Соломон Паси и Росен Плевнелиев контактна група.

„ Решенията би трябвало да почиват само на разсъдъка. Ситуацията е извънредно тежка, има доста рецесии, с които би трябвало да се оправим. Българските жители не чакат от нас твърдоглавие. Очаквам от другите партии да осъзнаят, че без разговор няма решение и не е допустимо съединяване. А без съединяване няма мощ. Само с диалози може да се върви напред. В противоположен случай политическото его ще вземе превес ”, съобщи Десислава Атанасова.

Говорихме за тематиките на България - за провокациите на рецесията, в това число ипрез измерението на законодателния развой и през въпросите ще има ли Народно събрание в идващите месеци, ще поставим ли всички старания да има държавно управление. Ако това зависи от нашата парламентарна група, ние ще поставим до дъно тези старания и ще опитаме, сподели тя.

Тя разяснява и вчерашния избор на Вежди Рашидов за ръководител на Народното събрание, като акцентира, че той е станал вероятен, тъй като „ систематичните партии демонстрираха разсъдък ".

Даниел Митов акцентира, че на Соломон Паси му се е налагало да води диалози със севернокорейски деспот. „ Да си представим, че водачите на политически формати в България ще се държат по-разумно и ще имат убедеността, че процесът и институционалността са значими ”, сподели депутатът.

Залогът е огромен - българската политическа система и жителите да имат явен път за излизане от рецесиите, които се натрупват, съобщи още Митов.

" Наблюдава се еволюция в политическите партии в Народно събрание - от радикалния политически нарцисизъм в посока по-висока отговорност. Надявам се тази еволюция да продължи. Не знам дали е допустимо сформирането на ръководещо болшинство, само че в случай че е допустимо би трябвало да е на база подобие в цели, правила и позиции. Няма да си позволим да имаме аритметично болшинство, сходно държавно управление е безпомощно ", сподели Томислав Дончев.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/448165590638931/
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР