Надявам се, че в служебния кабинет вече ще настъпи нормалност,

...
Надявам се, че в служебния кабинет вече ще настъпи нормалност,
Коментари Харесай

Меглена Плугчиева: Струва ми се, че има партиен асансьор, много е опасно

„ Надявам се, че в служебния кабинет към този момент ще настъпи нормалност, утешение. Искрено искам триумф на служебния кабинет – по този начин, както имах предпочитание и да оказа помощ “. Това разяснява в „ Тази заран “ Меглена Плугчиева, към този момент някогашен консултант на служебния министър председател Димитър Главчев и някогашен вицепремиер, отговарвящ за европейските фондове в кабинета на Сергей Станишев.

„ Външният министър беше тематика цяла седмица. Аз показах мнение, което беше споделено от дипломатическата общественост. Не можах да бъда потребна с това мнение и там, където мога да бъде потребна, е обикновено да се отдръпва “, уточни тя.

Според Меглена Плугчиева Димитър Главчев не е трябвало да съвместява постовете на длъжностен министър председател и на външен министър, а за подобен е трябвало да се излъчи посланик с дълготраен посланически опит.

„ Особено в едни комплицирани условия – геополотически и с доста рецесии в Европа, считам, че това беше работещото решение “, изясни Плугчиева, която е консултант в служебния кабинет 8 дни.

„ Никак не е радостно, би трябвало доста съществено да гледаме на тези неща. Не считам, че обществото би трябвало да живее с мисълта за непрекъснати промени. Мисълта, че всеки, във всеки един миг може да стане министър, демотивира и обществото, и експертите, които градят кариера, да учат езици. Това не би трябвало да бъде принцип “, уточни Меглена Плугчиева.

„ Аз съм от поколението, което беше възпитавано, че към триумфа не води асансьор, а би трябвало да се употребява стълбата и човек да пораства малко по малко. В момента като че ли се обръщат нещата и с асансьор незабавно можеш да се качиш на министерския пост, не би трябвало да се случва по този начин. Повече ми се коства, че става един партиен асансьор, доста е рисково “, разяснява Меглена Плугчиева.

„ Поканите към мен за политиката бяха и от проф. Габровски, и от господин Главчев. Аз откровено смятах, имах вяра, че с моя опит и подготвеност в избрани сфери, в действителност мога да оказа помощ и че имаме потребност да се включва, тъй като страната ни не е положително във вътрешнополитическо, икономическо, във всякакво положение, а и във външнополитически проект не стоим добре “, изясни още тя.

„ Аз, респектирайки правилата за основаване, структуриране и действие на едно служебно държавно управление, поддържах една поредна линия. Затова споделям, че мнението, което показах по тематиката, кореспондираше точно с тези правила. Не можах да бъда потребна “, разяснява Плугчиева.

Според нея с назначението на Георги Тахов за министър на земеделието секторът ще бъде укротен.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР