Цените на петрола са в застой, но няма как да

...
Цените на петрола са в застой, но няма как да
Коментари Харесай

Ниските цени на петрола не могат да спрат бума на танкерите със суров петрол

Цените на петрола са в застой, само че няма по какъв начин да разберете, като погледнете пазара на танкери със недопечен нефт. Не единствено, че дневните спот курсове се покачват, има и бичи пазар за поръчки за ново строителство. Корабостроителите към този момент са заети с поръчки за други типове плавателни съдове. Списъците на чакащите се удължават. Това води до стесняване на доставките за петролни танкери.

Стойностите на новото строителство реагираха. Ценовият показател за новопостроените танкери, във всички размери, се е нараснал с 50 % от четвъртото тримесечие на 2020 година, съгласно корабните брокери Clarksons. Флотът от петролни танкери също бързо застарява. В момента междинната възраст е 13 години. Ако приемем, че няма бракуване на кораби, това ще нарасне до 15 години през 2026 година - най-старото най-малко от средата на 90-те години.

Сроковете за доставка на нови танкери се удължиха до три или повече години, много над нормалните две години. Корабостроителният потенциал е нищожен. Повечето корабостроителници,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР