Надеждата ни е във вас, заяви държавният глава Румен РадевПрезидентът

...
Надеждата ни е във вас, заяви държавният глава Румен РадевПрезидентът
Коментари Харесай

Обявиха победителите в конкурса CodeIT

„ Надеждата ни е във вас ”, съобщи президентът Румен Радев

Президентът Румен Радев, дружно с Елена Маринова, президент на Мусала Софт, и финалистите в Международния конкурс по програмиране CodeIT

Мартин Копчев от Габрово е победител в генералното класиране на Международния конкурс по програмиране „ CodeIT ” Сезон 2017-2018, стана ясно през вчерашния ден на публична гала в Президентството. На второ място е Виктор Терзиев от София, а на трето – Тодор Бончев от Враца.

В класирането за младежи, първи стана Благойче Павлески от Прилеп, Македония. На второ място се класира Виктор Кожухаров от Русе, а трети се подреди Дориян Лендвай от Поповача, Хърватия.

„ Бъдещето на стопанската система е във високите технологии, а те се основават на цифровите технологии и информатиката. Затова вярата ни е във вас ”, съобщи президентът Румен Радев в тирада към финалистите на 18-тото издание на състезанието. CodeIT се провежда от софтуерна компания Мусала Софт под патронажа на президента на България.

„ Международният конкурс по програмиране CodeIT още веднъж събра блестящи гении в спортното програмиране. Убедени сме, че тези младежи ще бъдат измежду водачите на софтуерната промишленост ”, показа Елена Маринова, президент на Мусала Софт.

Класиране на 12-те финалисти от Сезон 2017-2018:

Класиране CodeIT Junior 2017/2018:

Финалният кръг на състезанието се организира в неделя, 3 юни. Участниците в него бяха избрани измежду състезателите, които реализираха най-хубави резултати от шестте предварителни (онлайн) кръга на интернационалното съревнование по програмиране, извършени в интервала сред октомври 2017 година и май 2018 година

Традиционно всяка година финалистите в Международния конкурс по програмиране CodeIT имат опцията да се срещнат с прочут гуру на спортното програмиране. Специален посетител на състезанието тази година беше Иван Катанич от Хърватия, дълготраен играч по програмиране, заслужил голям брой оценки от интернационалните олимпиади и състезания, включително златен орден от IOI и два сребърни медала от ACM ICPC.

Катанич изнесе лекция пред финалистите в CodeIT и беседва с тях за всичко, което им беше забавно да научат от един гуру на спортното програмиране. Катанич приготвя учениците от тима по информатика на Хърватия и е създател на задания за надпревари.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР