Над половината от участниците в проучване, проведено от Центъра за

...
Над половината от участниците в проучване, проведено от Центъра за
Коментари Харесай

Повече от половината служители в Гърция споделят за сексуален тормоз на работното място

Над половината от участниците в изследване, извършено от Центъра за обществени дейности и нововъведения (KMOP) в Гърция, оповестяват, че са претърпели в професионалния си живот, заяви в. „ Катимерини ”.
Изследването е част от по-широка европейска самодейност „ Работа в екип “, която има за цел да се бори със половия тормоз на работното място, съобщи БГНЕС.
 Светкавично след абсурда за тормоз звукозаписна компания се раздели с Мерилин Менсън Светкавично след абсурда за тормоз звукозаписна компания се раздели с Мерилин Менсън
Американската звукозаписна компания " Лома Виста рекординг " приключи контракта на артиста Мерилин Менсън, откакто той беше упрекнат в то...
Проучването на KMOP разкрива, че по-голямата част от участниците (52,38%) са претърпели полов тормоз по време на професионалния си живот. Освен това 42,86% от интервюираните декларират, че са били очевидци на полов тормоз над сътрудници на работното им място.
По-голямата част от групата на извадката (91,27%) също има вяра, че дамите са по-изложени на полов тормоз на работното място, в сравнение с мъжете.
Проучването изследва и съществуващата рамка за битка със половия тормоз. Значителен брой (39,68%) от интервюираните чиновници не са били осведомени със съответните политики на работодателите за подкрепяне на лица, подложени на полов тормоз. Всъщност повече (42,06%) оповестяват, че техният шеф не е имал подзаконови актове или документи, категорично забраняващи полов тормоз на работното място.
Освен това огромно болшинство (73,02%) от бизнеса не води интензивно политика на поддръжка на анонимни тъжби за полов тормоз.
 Кметът на Копенхаген подаде оставка поради скандал за полов тормоз Кметът на Копенхаген подаде оставка поради скандал за полов тормоз
Кметът на датската столица Копенхаген Франк Йенсен подаде през днешния ден оставка, откакто призна съпричастност към няколко случая на полов...
Проучването илюстрира и другите прояви на полов тормоз на работното място. Според участниците най-често срещаните (70,63%) случаи на полов тормоз на работното място са непоискани полови задатъци или обидни смешки. Малко по-малко дали отговор акцентираха като съществени проблеми потреблението на полови подмятания (65,08%), полемики на работното място за половия живот на сътрудници (59,52%) и полови мнения за външния тип на хората (59,52%).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР