Над пет хиляди са жертвите в Турция и Сирия след

...
Над пет хиляди са жертвите в Турция и Сирия след
Коментари Харесай

5000 души загинаха, около 20 000 са ранени

Над пет хиляди са жертвите в Турция и Сирия след двете мощни трусове. Ранените са към 20 хиляди души. Разрушените здания са над 5 хиляди, в това число и лечебни заведения.

Над 2600 задгранични спасители са пристигнали в Турция, с цел да оказват помощ в основните часове след земетресенията. 185 вторични труса са регистрирани до през днешния ден. Гърция и Швеция също предложиха помощ на Турция.

Турската средиземноморска провинция Хатай е измежду най-засегнатите от естествената буря.

Хиляди хора прекараха нощта навън поради страха от нови земетресения. Студеното време и преваляванията от дъжд и сняг блокираха летището в Диарбекир и затрудняват напъните на спасителите. Някои градове като Османие остават без ток.

Надпревара с времето и в прилежаща Сирия, където съветски военни се включиха интензивно в избавителните интервенции. Там алармират за дефицит на горива.

„ Пътищата, които сме употребявали за филантропична помощ до момента, са развалени, би трябвало да бъдем изобретателни, с цел да доставим нужното на хората “, изясни Мостафа Банламлих, координатор на Организация на обединените нации.

Лъч вяра измежду нещастието – майка даде живот, преди да издъхне под руините на Алепо.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР