Над 95 кг марихуана с високо качество, натъпкана в 6

...
Над 95 кг марихуана с високо качество, натъпкана в 6
Коментари Харесай

Намериха 6 сака с 95 кила марихуана в къща в Генералово

Над 95 кг марихуана с високо качество, натъпкана в 6 сака, откриха гранични служители на реда в изоставена къща в свиленградското с. Генералово. Чантите били укрити в ниша на стена на къщата, заяви Министерство на вътрешните работи.
След находката е проведено наблюдаване на мястото, като е докладвано на Окръжна прокуратура – Хасково. По инструкции на прокурора са подхванати оперативно-издирвателни дейности за определяне на притежателя на опиата в зоната на отговорност на ГПУ- Ново село.
Вчера, след среднощ, граничните служители на реда са задържали в непосредствена непосредственост до къщата - непознати жители без документи. Чужденците декларирали, че са на 32 и 26 година, от Ирак и са минали благодарение на каналджия от Турция в Гърция и по-късно в България.

Разследващите са открили несъгласия, на моменти взаимоизключващи се, в обясненията на двамата арестувани. Извършена спомагателна информация демонстрира, че за 32-годишния иракчанин има съвпадения от предходни регистрации за нелегално прекосяване на държавната граница и възбрана за влизане в Шенген.

Двамата чужденци са арестувани, формирано е досъдебно произвеждане по разказа на ГПУ-Ново село. Работата по случая продължава.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР