Над 700 военнослужещи и 100 единици техника, включително хеликоптери и

...
Над 700 военнослужещи и 100 единици техника, включително хеликоптери и
Коментари Харесай

Беларус ще бъде домакин на военно учение на Организацията на Договора за колективна сигурност

Над 700 военнослужещи и 100 единици техника, в това число хеликоптери и дронове, ще вземат участие в учението на Организацията на контракта за групова сигурност (ОДКС) "Нерушимо приятелство 2020 " от 12 до 16 октомври на полигона Лосвидо във Витебска област на Беларус, заяви през днешния ден беларуското министерство на защитата.

В маневрите ще се включат контингенти от страните членки на ОДКС, оперативни групи от обединявания щаб и секретариата на организацията, полицейски сили и екипи от министерствата по изключителните обстановки. Като наблюдаващи се чака да дойдат представители на Международния комитет на Червения кръст, съобщи ТАСС. Първият стадий от учението ще включва подготовка за интервенция на Колективните миротворчески сили към ОДКС, на втория ще се упражняват на практика дейности при мироподдържаща интервенция.

Маневрите от серията "Нерушимо приятелство " се организират от 2012 година всяка година на територията на една от страните членки. В момента в ОДКС членуват Армения, Беларус, Казахстан, Киргизстан, Русия и Таджикистан; наблюдаващи към парламентарната асамблея на обединяването са Афганистан и Сърбия, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР