Над 70 състезатели и треньори уважиха турнира по вдигане на

...
Над 70 състезатели и треньори уважиха турнира по вдигане на
Коментари Харесай

Над 70 състезатели и треньори уважиха турнира по вдигане на тежести в памет на Величко Чолаков

Над 70 състезатели и треньори почетоха шампионата по повдигане на тежести в памет на Величко Чолаков, който се организира през днешния ден в спортната зала в Смолян, която носи името на олимпийския медалист от Атина 2004 година

В конкуренциите участваха щангисти от Сливен, Хасково, Русе, Сопот, Асеновград и Смолян, в другите възрастови групи и категории.

Всеки участник в шампионата получи настолен часовник с лика на Величко и грамота за присъединяване.

Между гостите на шампионата бяха някогашният асистент треньор на Чолаков в националния тим Лъчезар Кишкилов, както и съотборниците му от държавния отбор и от родния му клуб Златан Ванев, Милка Манева, Йорданка Апостолова и Елена Маджарова.

„ Величко Чолаков беше на първо място огромен човек, добър съотборник и още по-добър играч. Човек можеше да разчита постоянно на него. Липсва ни доста “, показа Манева след конкуренциите.

В залата беше и персоналният му треньор Костадин Грозданов, фамилията на Величко Чолаков, родственици, близки и другари на щангиста станал прочут с прозвището – Железния.

Заради превантивни противоепидемични ограничения нямаше публично разкриване, с цел да не се допусне скупчване на доста състезатели и треньори на закрито, посочи ръководителят на Спортен клуб по повдигане на тежести „ Родопа “ – Смолян,Тодор Петров.

Пред надпреварата, десетки се поклониха на гроба на единственият до момента български олимпийски медалист в супер тежка категория.

Организатори на паметния шампионат бяха Община Смолян и локалният клуб по повдигане на тежести.

На 20 август 2022 година се навършиха пет години от неочакваната кончина на Величко Чолаков.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР