Над 600 загинали от израелска страна във войната между Израел

...
Над 600 загинали от израелска страна във войната между Израел
Коментари Харесай

Над 600 загинали от израелска страна във войната между Израел и Хамас

Над 600 починали от израелска страна във войната сред Израел и Хамас. Това съобщи Франс прес, като се базира на израелското държавно управление.

От началото на военната си атака в Израел  Хамас е взел над 100 души в плен, се споделя още в изказване на израелското държавно управление.

Над 600 починали от израелска страна

Тези числа са показани на компютърна графика, оповестена в профила на държавната пресслужба във Facebook.

Ранените са над 2000, както от тях 200 са в сериозно положение, съобщи представител на държавната пресслужба, съобщи Българска телеграфна агенция.

По- рано през днешния ден кабинетът по сигурността в Израел разгласи положение на война, след офанзивите на палестинската екстремистка формация Хамас, предаде ДПА.

Обявяването на положение на война ще разреши да се предриемат по-широкообхватни военни стъпки. Това разясняват от  канцеларията на израелския министър председател Бенямин Нетаняху, съобщи Българска телеграфна агенция.

От офиса на премиера допълниха, че войната, която от през вчерашния ден лиши живота на стотици хора и от двете страни, е била наложена на Израел от убийствената терористична офанзива, подхваната от Газа.

Както Safenews  писа, министър-председателят акад. Николай Денков привиква съвещание на Националния контратеростичен център. То ще се организира в 18:00 часа в Министерския съвет. Поводът е офанзивата на придвижването “Хамас ” над Израел, оповестяват от Министерски съвет.

Още вести четете в категория Свят.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР