Над 50 студенти от Университета по хранителни технологии не са

...
Над 50 студенти от Университета по хранителни технологии не са
Коментари Харесай

В УХТ викнаха полиция да усмирява студенти

Над 50 студенти от Университета по хранителни технологии не са позволени да участват до общото заседание, проведено от Съюза на студентите в хранителната промишленост и туризма (ССХИТ), което се организира сега в постройката на ВУЗ-а. 

Това заяви ръководителят на Студентския съвет Пламен Петров.



Той твърди, че ССХИТ е нелегитимна организация - без правилник, без дневен ред, без транспарантно определени членове.

" Събранието е нелегитимно. Залата е заключена и събитието е закрито за нас. 50 студенти не сме позволени. Полицията пристигна, с цел да ни предизвести напрежението да не ескалира. Имаше физически съприкосновения. Сега е извикана външна охранителна компания, която да не ни позволява в Зала 205, където се организира събитието ", съобщи Петров.



Иван Костов, който е зам.-председател на Секретен сътрудник на УХТ, уточни: " Имаме всички учредения да считаме, че нещата не са наред. И по-рано през годината излезе името на проф. Моллов в схемите с Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ". Знаем и за другите му политически зависимости. Те не са загадка. ".

Ректорът отхвърля коментар. УХТ ще излезе с публично мнение.

В този миг закритото Общо заседание продължава.



Това е първата сесия на Събранието за избор на нови Секретен сътрудник, ръководител и зам.-председатели на Секретен сътрудник и членове на Окръжна следствена служба, както и преустановяване на мандата на остарелия Окръжна следствена служба.

" Аз съм представител на ССХИТ. Преди доста години я учредихме с мои сътрудници. Всичко е законно, имаме си правилник, заседание и членове. Готови сме да влезем в правосъдната зала, в случай че се наложи. ", сподели пред " Марица " Десислава Пирчева.

" На събранието можеше да влезе всеки, който пожелае. Трябваше да си даде трите имена и персонално да се подпише, че желае да участва. Въпросните сътрудници не са го създали. ", добави Пирчева.

" На изключителната конференция, свикана от НПСС, беше призната и подписана декларация, с която отхвърлихме метода, по който беше определен предходният Секретен сътрудник. След къса отмора продължаваме със Събранието. До тази вечер ще имаме определени ръководител и зам.-председатели. Ще излезем с публична позиция. ", сподели Калоян Калинин.

" Марица " продължава да следи събитието. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР