Над 5,6 кг контрабандни сребърни изделия за над 33 000

...
Над 5,6 кг контрабандни сребърни изделия за над 33 000
Коментари Харесай

Шофьор на турски автобус опита да вкара над 5 кг контрабандни бижута през Капитан Андреево

Над 5,6 кг контрабандни сребърни произведения за над 33 000 лв. откриха митническите чиновници при инспекция на рейс, влизащ в страната от Турция през Граничния контролно-пропускателен пункт " Капитан Андреево ", оповестиха от Регионалния пресцентър на митницата в Свиленград.

Накитите са били открити в рейс, ръководен от турски жител, по маршрут от Турция за Сърбия. Пътниците декларирали, че не придвижват артикули и валутни полезности за обявление. По метода " разбор на риска " рейсът е селектиран за щателна митническа инспекция, в това число с рентген.

При последвалия физически надзор в естествената празнина на едно от стъпалата на предната врата са открити 11 пакета с пръстени, медальони, синджири, гривни, обеци, клипси и халки. Според експертизата на вещото лице, ювелирните произведения с общо тегло 5605 грама са сребърни и са на стойност 33 630 лв..

В хода на инспекцията се открива, че сребърните украшения са благосъстоятелност на водача на рейса З.К. (51 г.). На нарушителя е формиран акт.

Според статистиката на ведомството по внос-износ, предходната година на " Капитан Андреево " са арестувани 36 кг сребро. Нелегалният трафик е съвсем постоянно в посока от Турция за България или Западна Европа, а повода е по-ниската цена на благородния метал в югоизточната ни съседка, разясняват митничари.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР