Над 450 реквизита, рокли и декори от всичките шест сезона

...
Над 450 реквизита, рокли и декори от всичките шест сезона
Коментари Харесай

Реквизит от филма The Crown отива на търг, включително „роклята на отмъщението“ на Даяна

Над 450 реквизита, рокли и декори от всичките шест сезона на The Crown на Netflix ще бъдат продадени онлайн и онлайн търг идващия месец на търг от аукционната къща Bonhmas, като постъпленията ще отидат за финансиране на разнообразни стипендии за бъдещи режисьори, съобщи „ Скай нюз “.


Сред лотовете са копия на „ Роклята на отмъщението “, носена от починалата Даяна, както и каретата, употребена в сцените на коронацията на кралица Елизабет II.

Скандалната черна копринена рокля влезе заглавията през 1994 година, откакто Даяна я облече същата вечер, в която принц Чарлз призна за невярност в телевизионно изявление. За нея се заприказва още веднъж, когато феновете я видяха на тялото на актрисата Елизабет Дебики, превъплътила се в Даяна. Според Мег Рандал, ръководителка на стилния отдел в Bonhams, копието на роклята може да се продаде за £12 000. „ Веднага щом видите роклята, си мислите: „ О, боже, това е Даяна “, само че това също е Елизабет Дебики като Даяна “, сподели тя. „ Мисля, че самата рокля, това, което съставлява, престава да бъде просто рокля. Това е моментът на истината. Знаете ли, това е най-хубавото нещо, което можете да получите, в случай че сте фешън колекционер, кралски почитател или почитател на Даяна “.

Друг продукт, който притегли вниманието на шефа по паметните сбирки на Bonhams Чарли Томаса, е копието на кралската карета, употребена за фотосите ни компания. Оригиналът се употребява при всяка коронация от 1831 година насам, а в телевизионния сериал се употребява в сцените на коронацията на кралица Елизабет II. „ Фактът, че са построили изцяло неповторима карета, е необикновен, сподели господин Томас. Много се пробвах да намеря друго копие на каретата, само че не можах. То (копието на каретата – ред.) е в цялостно работно положение, както видяхте в „ Короната “. Така че, знаете ли, в случай че имате шест коня, можете да ги вържете за нея и да тръгнете. Смята се, че лотът може да бъде продаден за £50 000 паунда.

Копия на кралските одежди на починалата кралица, в това число нейната коронационна рокля, императорска тога и алена коронационна тога, се чака да бъдат продадени за £30 000.

Партидите включват портрети и пейзажи, като пресъздаване на входната врата на „ Даунинг стрийт “ 10, която се чака да бъде продадена за сред 20 000 и 30 000 паунда.

The Crown се излъчва от съвсем 10 години, шест сезона, и се гледа по целия свят от милиони и милиони хора, които се влюбиха в кинематографичното преживяване, което оферираше на хората вкъщи.

Продажбите от търга ще финансират нова стратегия за стипендии в Националното учебно заведение за кино и телевизия. Директорът Джон Уордъл сподели, че това им дава опция да открият нови гении. Той сподели: „ В рамките на 20 години, според от това какъв брой пари са събрани, към 100 възпитаници ще могат да дойдат в учебното заведение, те няма да заплащат, с цел да посещават и това ще направи учебното заведение доста по-достъпно за доста, доста хора в Обединеното кралство. Това, което е значимо за нас, е, че имаме хора с действителни качества, а освен такива, които могат да заплащат. И има доста хора, които мечтаят да създадат живот в киното и малкия екран, а програмата за стипендии може да промени живота на доста хора “.

Лотовете са показани в галерия, която ще бъде отворена за публиката до 5 февруари, а търгът онлайн ще се организира два дни по-късно. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР