Над 37 000 маркови“ стоки, по-голяма част от тях облекла

...
Над 37 000 маркови“ стоки, по-голяма част от тях облекла
Коментари Харесай

Голямо количество „маркови“ стоки задържаха митничари


Над 37 000 „ маркови “ артикули, по-голяма част от тях дрехи и 250 000 недекларирани бръснарски ножчета задържаха митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево при три инспекции на товарни автомобила, влизащи в страната от Турция.

При един от случаите, на 12.07.2023 година,  на пункта идва на входящо трасе от Турция товарен автомобил с турска регистрация. Според показаните документи от водача- турски жител, той транспортира групажна стока от Турция за Словакия през България. При взаимни дейности със чиновниците от Групово дело „ Гранична полиция “ е осъществена щателна митническа инспекция. В хода на контролните дейности митническите инспектори откриват в товара 35 колета, съдържащи 32 856 текстилни продукта с обозначения на предпазени търговски марки, измежду които дамски и мъжки тениски, панталони, чорапи, спортни комплекти.



В колетите са открити още 1924 чанти и 399 чифта маратонки със знаци на световноизвестни марки. Стоките са конфискувани заради подозрения, че нарушават права върху интелектуалната благосъстоятелност. За случая ще бъдат известени притежателите на съответните търговски марки.

В различен товарен автомобил, на 10.07.2023 година, при щателна митническа инспекция, сред заявената стока, транспортирана от Турция за Германия,  инспекторите откриват 2200 дрехи с обозначения на световноизвестни марки. Текстилните произведения не са били декларирани т.е не са попадали в документите към товара и на процедура са контрабанда. На водача- турски жител, е формиран акт по Закона за митниците.

При третият случай са открити 50 кашона, съдържащи 250 000 ножчета за бръснене. Кашоните, облепени с тиксо с надпис Gillette,  са били укрити на разнообразни места в шофьорската кабина и страничните долапи на полуремаркето на товарен автомобил, пренасящ групажна стока от Турция за Германия. На водача – турски жител, е формиран акт по Закона за митниците.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР