Над 300 млн. лева европейски и държавни средства са осигурени

...
Над 300 млн. лева европейски и държавни средства са осигурени
Коментари Харесай

Осигуряват над 300 млн. лв. допълнително подпомагане на земеделците и животновъдите

Над 300 млн. лв. европейски и държавни средства са обезпечени за в допълнение подкрепяне на земеделските стопани и животновъдите. Това съобщи в Горна Оряховица министърът на земеделието Иван Иванов.

Средствата за планувани за превъзмогване на следствията от войната в Украйна. Иванов увери, че тази година от бюджета са поделение рекордно високи средства за битка с градушките и прикани земеделските стопани да подават заявки, в случай че имат потърпевши площи.

" По отношение на битката с градушките ние сме създали всичко допустимо. Тази година има извънредно сериозен запас. Към момента средствата, с които ние разполагаме са над 13 млн. лева, както за ракети по този начин и за самолетен прийом, съвсем е покрита цялата територия на страната. Знаете, че тази година за първи път направихме този ход да покрием под 100% от потърпевшите площи, това е един добър знак към българските аграрни производители. Аз ги приканвам да подадат заявки за своите потърпевши площи, които са изумени от градушката, с цел да постъпим час по скоро към култивиране на документите, погашение на компенсациите ", разяснява Иван Иванов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР