Над 30 души са задържани при акция на Специализираната прокуратура

...
Над 30 души са задържани при акция на Специализираната прокуратура
Коментари Харесай

Над 30 души са задържани при акция срещу телефонните измами

Над 30 души са арестувани при акция на Специализираната прокуратура против телефонните измами в България и Румъния. Това заяви на брифинг в Горна Оряховица зам. основният прокурор Иван Гешев, представен от " Фокус ".

По думите на Иван Гешев това е най-голямата открита проведена незаконна група, занимаваща се с сходни измами. " Операцията е извършена на територията на София, Велико Търново и Румъния. В хода на акцията в България са арестувани петима души, а в Румъния 28, като петима от тях са от най-високото йерархично равнище, в това число и ръководителят на групата, измежду тях няма непознати жители ", добави той. Останалите 23-ма, арестувани на територията на Румъния, са така наречен въртачи - хората, които непрестанно са набирали разнообразни телефонни номера в България. По време на брифинга стана известно, че управителното равнище, което провежда и управлява групата, е от региона на Горна Оряховица.

До момента има доказателства, че арестуваните са нанесли вреди в размер над 2 млн. лева Гешев добави, че са конфискувани шест първокласни автомобила. " Това е занаят за част от българското население. Задържаните български жители от цигански генезис са добре интегрирани в българското общество, видно от жилищата, които населяват, както и от първокласните коли, които употребяват. Ако този стандарт се дължи на откраднатите спестени пари на българските възрастни хора и пенсионери, страната съгласно мен беше в немалка степен в дълг на тези хора ", беше коментарът му. Той добави, че в страната има още сходни проведени незаконни групи, които са сред пет и шест.

Гешев разясни, че защото те са от най-ниското йерархично равнище, ще е належащо повече време за събиране на доказателства след приемане на съответните материални доказателства, конфискувани от румънските управляващи. Зам. основният прокурор заяви, че до профилираната интервенция се е стигнало след разбор, осъществен от държавното управление, с присъединяване на основния прокурор и Министерство на вътрешните работи за повишение успеваемостта на работата на " ало " измамите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР