Над 30 000 души от целия политически спектър участваха вчера

...
Над 30 000 души от целия политически спектър участваха вчера
Коментари Харесай

Бунт в Берлин! 30 000 демонстранти, стотици арести, пострадали полицаи

Над 30 000 души от целия политически набор участваха през вчерашния ден в няколко шествия за 1 май в Берлин, като вечерта се стигна до тежки конфликти с полицията. Протестиращи замерваха служителите на реда с камъни и бутилки и подпалиха кофи за отпадък, които трансфораха в горящи барикади.

Арестувани са над 240 души, има и 30 потърпевши служители на реда, заяви директорката на берлинската полиция Барбара Словик.

Леви и десни групировки, профсъюзи и съперници на ограниченията против ковид - обичайните първомайски митинги в немската столица събраха на едно място най-различни протестни шествия.

В берлинския квартал Нойкьолн се стигна до конфликти с полицията - стачкуващи хвърляха бомбички, бутилки и камъни. След като обстановката излезе от надзор, уредниците на протестното шествие оповестиха демонстрацията за завършена и помолиха всички да се разотидат, вместо това обаче те самите бяха нападнати от множеството.

Протести имаше и в Хамбург, Ерфурт и Лайпциг. В Хамбург полицията употребява водни струи, задържани бяха 150 души.

Арести имаше и в Лайпциг, откакто протестиращите хвърляха пиратки и бомбички против служителите на реда. В Ерфурт шествието бе проведено от крайнодясната „ Алтернатива за Германия “.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР