Над 3 000 прасета са били умъртвени в югоизточния румънски

...
Над 3 000 прасета са били умъртвени в югоизточния румънски
Коментари Харесай

Избиха над 3 000 прасета в Браила заради африканска чума

Над 3 000 свине са били умъртвени в югоизточния румънски окръг Браила поради африканската чума по свинете, оповестява организация Медиафакс.
Властите оповестиха, че евтаназията на животни ще продължи в идващите дни. До момента в този окръг са доказани 10 огнища на заболяването и има едно стопанство с съмнение за заразяване, предава Българска телеграфна агенция.
Медиафакс прецизира, че доказаните огнища са в обитаеми места на Инсула Маре (Големия остров) и в югозападната част на окръга. В упоменатите зони и в прилежащите селища управляващите са почнали информативна акция измежду популацията за вируса, който убива домашни и диви свине.
Смесените екипи, които работят в инфектираните зони, са евтанизирали над 3000 свине в Спиру Харет. Предстои умъртвяване на животни и в селищата Фрекацей, Беретещи де Жос и Станкуца.Властите са подхванали специфични ограничения към огромните свинеферми, защото окръг Браила е на второ място в Румъния по брой на отглеждани свине. Директорът на Санитарно-ветеринарната дирекция в Браила Джику Драган посочи, че в окръга има над 200 000 свине.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР