Над 2500 работници и служители от Агенция за социално подпомагане

...
Над 2500 работници и служители от Агенция за социално подпомагане
Коментари Харесай

Служители на Социалните във Враца и Мездра готвят стачка

" Над 2500 служащи и чиновници от Агенция за обществено подкрепяне готвят стачка ", заяви ръководителят на КТ " Подкрепа " -Враца Десислава Димитрова. Тя ще бъде предупредителна и ще се организира във вторник от 10 до 11 часа на работното място. В нея ще се включат и дирекциите Социално подкрепяне във Враца, Мездра и Роман.
Исканията на работещите са:
- 30% нарастване на разноските за заплати с приемането на бюджета за идната година;
- обезпечаване на средства за отбрана и промяна на зрението на служащите и чиновниците на АСП;
- актуализация размера на средствата за представително работно облекло;
- смяна на Класификатора на длъжностите в администрацията съдържаща превръщане на правните отношения на обществения служащ от трудови в служебни и минимално условие за просветителна степен при назначение – бакалавър.
" По калкулации на Синдикат на административните чиновници " Подкрепа " е належащо да бъдат обезпечени средства в размер на 39.6 милиона лв. и точно подобен запас настояваме да бъде обезпечен в ЗДБРБ за 2024-та. Не по-малко значимо е след обезпечаването на нужните средства те да се разходват за повишаване на главната заплата на всички чиновници на АСП по координиран с и утвърден от синдикалните организации механизъм!
Надали има потребност да обръщаме внимание какъв брой основна за българското общество е Агенция за обществено подкрепяне – това е институцията, която е натоварена с нелеката задача да се грижи за най-уязвимите групи от нашето общество, а работещите в организацията са освен одобрени експерти, само че и хора с огромни сърца. В АСП работят над 4600 души, които всекидневно, ежечасно и ежеминутно извършват своето професионално, само че и чисто човешко предопределение – грижат се за нашите съграждани в потребност! Унизително е обществените служащи, чийто задължения нарастват непрекъснато през последните години, да получават хонорари, които са близки до минималната работна заплата! Настояваме за обективна оценка на техния труд ", сподели тя.
Работещите в Агенция за обществено подкрепяне ще отстояват настояванията си до край и при положение, че не бъдат чути ще преустановят работа и ще разгласят безсрочни протестни дейности.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР