Над 230 души са арестувани, а 3,8 милиона дози допинг

...
Над 230 души са арестувани, а 3,8 милиона дози допинг
Коментари Харесай

Мускуляги и батки са в ужас от тази новина

Над 230 души са задържани, а 3,8 милиона дози допинг са били конфискувани при най-голямата световна хайка против трафика на стероиди и подправени медикаменти, оповестяват от Европол. Агенции в 33 страни, в това число Съединени американски щати, Германия, Франция и Англия, са взели присъединяване в интернационалната интервенция "Вирибус ", оповестяват от полицейската организация на Европейски Съюз, както и от Световната антидопингова организация (УАДА) и от Интерпол.

Директорът на УАДА персонално удостовери присъединяване ѝ в хайките.

Разбити са 17 проведени незаконни групи, девет незаконни лаборатории, открити са над 800 престъпни следствия вследствие на извършената интервенция, която е била ръководена от полицейските ръководства в Италия и Гърция, съобщи Нова телевизия.

Международният олимпийски комитет приветства новината с изказване в Туитър, в което се споделя, че "е извънредно значимо да се води битка против дилърите, трафикантите и производителите, които вършат допустима използването на допинг в спорта и които стоят отпред на тази престъпна промишленост ". Съобщава се, че са били разкрити съвсем 1000 души, занимаващи се с произвеждане, продажба или приложимост на допингови субстанции. При интервенцията са конфискувани 24 тона сурови стероиди на прахуляк.

"През последните 20 години световната търговия с анаболни субстанции е повишена доста ", се споделя в изказване на Европол. "Търговията с допингови субстанции нормално е децентрализирана и мощно гъвкава, открита за всеки, който желае да си поръча стимулиращи средства по интернет или да пътува до страни производителки, с цел да купи вещества на едро от законни производители ", отбелязва организацията. Добавя се, че най-новите трендове включват непрофесионални спортисти, колоездачи и занимаващи се с бодибилдинг, които си купуват дребни количества стероиди от Азия и Източна Европа с желание да ги препродават на локални фитнес клубове. Социални медии се употребяват за реклама на стероиди, а от ден на ден хора ги купуват на черно онлайн.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР