Над 2000 са участниците в 14-ия Републикански многожанров фестивал на

...
Над 2000 са участниците в 14-ия Републикански многожанров фестивал на
Коментари Харесай

Многожанров фестивал на хората с увреждания започна в Перник

Над 2000 са участниците в 14-ия Републикански многожанров фестивал на хората с увреждания с присъединяване на Балканските нации, който стартира през днешния ден в Перник. Той се провежда от Съюза на инвалидите в България с поддръжката на Агенцията за хората с увреждания и Община Перник.

В продължение на два дни на откритата сцена в кв. „ Църква ” хора с увреждания от цялата страна ще показват пред аудитория артистичните си умения. Нито горещините, нито дългия път попречиха на хората, пристигнали и от най- отдалечените краища на страната да съпреживеят празника. Ето какво споделиха част от тях

:„ Ние сме от Средец, Бургаска област. Идваме тук към този момент за шести път. Много ни е хубаво, доста ни е прелестно, доста са гостоприемни. Плюс това и групата доста добре се представяме. Тук като сме пристигнали без орден не сме си отишли. ”

„ От село Крушовица, област Враца сме- клуб на хората с увреждания. Имаме песни, стихотвореения, които ще осъществим. Приятна е ситуацията. Приятели срещаме, срещаме се ”.

Целта на проявата е да  помогне за обществената интеграция на хората с увреждания, да се насърчи техният гений. Те имат нуждата да бъдат видяни, мотивирани  и подкрепени от обществото,  сподели ръководителят на локалната организация Анита Тараланска.

Фестивалът е с конкурсен темперамент.

Участниците се правят оценка от жури, управлявано от естрадната певица Мими Иванова:

„ Дай, Боже, и хората без увреждания да умеят да се веселят, да имат подобен висок дух, както тези хора. Погледнете ги. Колко са щастливи по тази причина, че ще преживеят това събитие и ще видите по какъв начин танцуват, по какъв начин пеят, по какъв начин се радват на живата ”, сподели Мими Иванова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР