Над 200 събития в 13 български града ще бъдат представени

...
Над 200 събития в 13 български града ще бъдат представени
Коментари Харесай

Нощта на театрите във Варна

Над 200 събития в 13 български града ще бъдат показани в Нощта на театрите през днешния ден и на следващия ден. В тазгодишното пето издание са планувани доста театрални и музикални спектакли, пътешествия зад кулисите, флашмобове, срещи с обичани артисти и изложения.

Варна

Пред сцена “Филиал ” сега се играе един от спектаклите, включени в програмата на “Нощта на театрите, “Месец на село ” от Иван Тургенев. Постановката е на Стилиан Петров. Интересни и разнообразни бяха събитията през днешния ден в цялата страна.

Нощта на театрите във Варна стартира с цветно и шумно шествие на младежите от театралните школи в града. Те минаха по пешеходната зона, като раздаваха рекламни листовки за спектакли от програмата на Варненския трагичен спектакъл и приканваха минувачите да отидат на спектакъл.

Габриела Иванова: Просто се опитваме да притеглим хората, да ги заинтересоваме, да притеглим внимание, с цел да се обърне внимание на театъра повече.
Нощта на театрите във Варна продължава на Основна сцена, където малко преди среднощ най-запалените фенове на театъра ще могат да видят обичания на варненските артисти театър “Криворазбраната цивилизация ” от Добри Войников.

С безвъзмездни театрални постановки в Русе означават Нощта на театрите. В двата дни кукленият и трагичният спектакъл в града оферират на децата просветителни спектакли - „ Приказка за Ох ”, „ Приказка за мечтатели ” и „ Веселият светофар ”, а на следващия ден от 12 ч. най-малките ще могат да се включат в театрална работилничка. Могат да прегледат и галерия от фотографии и кукли.

Благоевград също се включи в Европейската нощ на театрите. Тази година Драматичният спектакъл „ Никола Вапцаров “ предлага още по-богата стратегия, в две вечери, а билетите за представленията са на по-ниски цени. След пиесата „ Красавицата и звяра “, децата и техните родители имаха опцията да надникнат зад кулисите, както и да видят гримьорните в театъра.
Илия Павлевчев, артист: “Ще видят къде вършим костюмите, където се вършат подготовки на маса, когато се стартира нова пиеса. И по този начин считам, че за тях това е добър метод да ги приобщим към нас. Нещо, което го познаваш доста по-добре, ти начеващ се влюбваш в него, това е обикновено “.
Пловдивският трагичен спектакъл отбелязва Нощта на театрите с обиколка за фенове на театралните изкуства наречена „ Пътят на актрисата ” – Групите могат да проследят стъпките на актьорите преди всяко зрелище и да се срещнат с настоящите лица в спектаклите – тези на сцената и другите които не се виждат и „ оказват помощ ” зад кулисите.

В София имаше опашка от искащи да надникнат зад кулисите на Народния спектакъл. Повече от 400 гости ще включат в обиколката, те ще получат и отстъпка от цената на билетите през ноември.

За първи път Нощта на театрите ще продължи два дни. Утре на сцена Ротонда от 16 часа варненската аудитория ще види концерта “Сънувах сън – една фантазия ”. Публиката ще чуе известни оперети и мюзикъли, в осъществяване на актьори от Държавната опера във Варна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР