Над 200 полски военнослужещи са ангажирани за почистването на последствията

...
Над 200 полски военнослужещи са ангажирани за почистването на последствията
Коментари Харесай

Полша мобилизира военни, за да чистят 10 тона умряла риба

Над 200 полски военнослужещи са ангажирани за почистването на следствията от екологичната злополука в река Одер, където измряха над 10 тона риба, съобщи ПАП.

Министърът на защитата на страната Мариуш Блашчак благодари на военните за помощта. Освен тях на мястото са взели участие и чиновници на пожарно-спасителната работа.

Първите известия за измряла риба са от началото на юли. Вчера единствено в региона на Вроцлав от водата бяха извадени над 350 кг. мъртва риба.

Откриха живак в река на германско-полската граница, хиляди риби измряха (СНИМКИ)

Полската организация за запазване на околната среда смята, че екокатастрофата най-вероятно се дължи на промишлено замърсяване на водата. Рибари в цяла Полша оповестиха измирането на рибата за ужасяваща екологична злополука.

Предварителна инспекция от Инспектората за запазване на околната среда във Вроцлав демонстрира, че източникът на замърсяване евентуално е химически цех в град Кенджежин-Козле.

Министър-председателят на Полша уволни шефа на държавната организация " Полски води " и основния контрольор по запазване на околната среда поради случая, а също по този начин предложи премия за помощ при откриването на причинителите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР