Опит за атентат бе извършен срещу словашкия премиер Роберт Фицо.

...
Опит за атентат бе извършен срещу словашкия премиер Роберт Фицо.
Коментари Харесай

Простреляха словашкия премиер Роберт Фицо

Опит за атентат бе осъществен против словашкия министър председател Роберт Фицо. Той е бил ранен при пукотевица и е откаран в болница, написа АП. Инцидентът е станал в град Хандлова, на към 150 километра североизточно от столицата, съгласно новинарската телевизия TA3. Според информацията министър-председателят е бил прострелян неведнъж. Опитът за нападение против него е сбъднат пред Дома на културата в Хандлова, където заседава държавното управление.

Премиерът е излязъл измежду хората, натрупали се пред постройката, когато е бил ранен. Охраната на Роберт Фицо го е вдигнала от земята и неотложно го е качила в автомобил, с който е бил откаран в незабавното поделение на локалната болница.

Според информация на изданието Aktualít министър председателят е прострелян в стомаха и ръката.

Извършителят е арестуван.

„ В момента Роберт Фицо се транспортира с хеликоптер до Банска Бистрица, защото ще отнеме доста време, с цел да стигне до Братислава заради нуждата от незабавна намеса. Следващите няколко часа ще са решаващи “, беше написано в обява в профила на Фицо във Facebook.

Премиерът на Словакия е неприкрит последовател на Русия в спора на страната с Украйна. Той счита, че отстъпването на част от украинската територия на Русия е единственият метод за преустановяване на войната. Фицо пристигна на власт с обещания да спре оръжието за Украйна, откакто завоюва премиерския пост за четвърти път на изборите през есента на предходната година. Той обаче не се добра до болшинство и образува държавно управление с крайните националисти.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР