Над 200 души протестираха часове в Бургас срещу новите мерки

...
Над 200 души протестираха часове в Бургас срещу новите мерки
Коментари Харесай

Зам.-областният на Бургас поведе протеста срещу зелените сертификати |

Над 200 души стачкуваха часове в Бургас против новите ограничения и въвеждането на зелен документ. В един миг демонстрацията беше поведена от зам.-областния шеф на града Асен Боджев. 

Боджев беше. 

Протестът в Бургас продължи към 4 часа, като стачкуващите блокираха кръстовища и с шествие минаха по централни булеварди в града. Те отидоха първо пред РЗИ и желаеха да се срещнат с шефа на инспекцията доктор Георги Паздеров. От РЗИ обаче отхвърлиха и заключиха вратата, съобщи БНР. 

След това протестиращите блокираха за половин час бул. " Сан Стефано ", като под блокадата попаднаха 10 рейса. По-късно те се насочиха към постройката на регионалната администрация. 

Зам.-областният шеф Асен Боджев излезе да се срещне с тях и изясни, че съжалява, че се постанова да е в " тази позиция ", тъй като би трябвало да е измежду протестиращите и поведе митинга още веднъж към РЗИ. Този път протестиращите бяха признати от шефа на здравната ревизия. 

По-късно регионалният шеф на Бургас Мария Нейкова популяризира позиция, с която се разграничава от Боджев:

" Категорично се диференцирам от дейностите на заместник-областния шеф. Изразената от него позиция е персонална и е в прорез с позицията на регионалния шеф на област Бургас.

Подкрепям напъните на Министерски съвет за справяне с усложнената обстановка с разпространяването на животозастрашаващия вирус.

Призовавам в тези комплицирани времена да се доверим на медицината, която е призвана да търси решение за запазване здравето и живота на обществото. Нека бъдем виновни един към различен и споделим отговорността от дейностите си, с цел да можем бързо, по този начин както останалите страни, да се оправим със комплицираната епидемилогична конюнктура ".

Ако ограниченията не бъдат анулирани до среднощ, демонстрантите обявиха подготвеност за нов митинг на следващия ден. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР