Над 200 души бяха ранени при сблъсъци между палестинци и

...
Над 200 души бяха ранени при сблъсъци между палестинци и
Коментари Харесай

Сблъсъци между палестинци и израелската полиция в Йерусалим,...

Над 200 души бяха ранени при конфликти сред палестинци и израелската полиция през вчерашния ден в Източен Ерусалим в региона на джамията Ал Акса - третото най-свято място за почитателите на исляма, съобщи Ройтерс.

Най-малко 205 палестинци и 17 офицери бяха ранени при нощните конфликти на третото най-свято място за Мюсюлманите в Източен Йерусалим.



Палестинците желаят Източен Ерусалим за столица на бъдещата си страна.

Израелската полиция се опита да разпръсне богомолците в региона на Харам ал Шариф благодарение на зашеметяващи гранати и газови бомби, причинявайки доста пострадвания, заяви чиновник от Йерусалимската ислямска фондация пред Анадолска организация (АА).



88 са откарани в лечебни заведения в Йерусалим. Повечето от пострадванията са породени от гумени патрони, изстреляни от израелската полиция.



Международните наблюдаващи приканиха за успокоение, а специфичният координатор на Организация на обединените нации за мирния развой в Близкия изток Тор Веннесланд написа в туитър своята угриженост и прикани всички страни да " съблюдават статуквото на светите места в Стария град на Йерусалим в полза на мира и стабилността ".

Турските управляващи осъдиха нападението на израелската полиция, а Иран прикани Организация на обединените нации да осъди " военното закононарушение ", осъществено от Израел в Ерусалим.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР