Над 200 директори от цялата страна се събират в Пловдив

...
Над 200 директори от цялата страна се събират в Пловдив
Коментари Харесай

Над 200 директори от цялата страна се събират в Пловдив

Над 200 шефове от цялата страна се събират в Пловдив за Националната среща на Професионалната директорска общественост за интеркултурно обучение " Всеки възпитаник ще бъде първенец “. Срещата е отганизирана от център " Амалипе " с поддръжката на Тръста за обществена опция и ще се състои в интервала 31 януари – 1 февруари 2019 година в Пловдив. Целта на срещата е да се показват и обобщят постигнатите резултати през миналата образователна година, да се обменят хрумвания по какъв начин Програмата " Всеки възпитаник ще бъде първенец “ може да бъде най-ефективна в сегашния учебен подтекст. Директорите ще обемнят опит в мрежата, която обгръща над 280 учебни заведения.

Те ще споделят положителни практики и реализирани резултати за понижаване на отпадането от учебно заведение, включване и обосноваване на родители, предварителна защита на ранните бракове и повишение на просветителните резултати на учениците в учебно заведение. Ще споделят и провокациите, с които се сблъскват и по какъв начин съумяват или не съумяват да се преборят с тях. Ще бъдат показани и положителни практики, свързани с просветителните посредници, с въвеждането на електронна платформа на интеркултурното обучение и други.

На 1 февруари 2019 година в срещата ще вземат присъединяване и министър Красимир Вълчев, Соня Кръстанова, шеф дирекция " Финанси ", Пенка Иванова, помощник-ръководител на план " Подкрепа за триумф ", които ще дискутират настоящи въпроси в системата на образованието, като делегираните бюджети, средствата за работа с уязвими групи, заниманията по ползи,  план " Подкрепа за триумф " и др.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР