Над 20 вили и необитаеми къщи са изпепелени при един

...
Над 20 вили и необитаеми къщи са изпепелени при един
Коментари Харесай

Пожар в Кюстендилско изпепели над 20 постройки, две жени са обгазени. Гори училище |

Над 20 вили и необитаеми къщи са изпепелени при един от 12-те бушували през вчерашния ден пожари в Кюстендилско - този в Долно село. Там са били обгазени две дами, които са откарани за обзор в града. Пожарът е бил доста огромен, популяризирал се е в четири махали. Гасили са го пет противопожарни автомобила, доброволци и горски чиновници. В селото продължава да гори учебното заведение. Продължават да горят над 6 пожара в региона.

Сериозни са и пожарите в село Ямен и на българо-сръбската граница, при село Уши. Там са ситуирани противопожарни екипи, които наблюдават огънят да не се трансферира към българска страна. Пътят от Дупница до Кюстендил е димящ.

Не са погасени пожарите и в Карловско . Локализиран е пожарът на запад от карловското село Розино. Няма заплаха за селото. Другият - на север от селото продължава да се развива. Тази заран 50 военни се включват в гасенето. С военния хеликоптер, употребен през вчерашния ден, също ще се наблюдава до каква степен е стигнал огъня в непроходимите елементи и при нужда ще прави гасителни дейности.

Безсънна бе нощта и в пловдивското село Кадиево. То бе обхванато от двукилометров огнен фронт. Цяла нощ огнеборците се опитваха да локализират пожара, който трансферира река Въча и заплаши остарялото хранилище за боклуци край село Цалапица. Огненото сияние се вижда от над 20 км. Огънят е тръгнал в късния следобяд през вчерашния ден от остарели ябълкови градини край Стамболийски.

Пожарът край пернишкото село Голем Бучино е локализиран. Огнеборци от София помагаха на сътрудниците си в Перник. 4 екипа са били на терен. Изгорели са шубраци, а сега гори в парк Урса. Пожарникарите не престават работа и през днешния ден.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР