Над 170 протестиращи руснаци срещу войната прибра в ареста руската

...
Над 170 протестиращи руснаци срещу войната прибра в ареста руската
Коментари Харесай

Руската милиция прибра в ареста над 170 протестиращи срещу войната

Над 170 протестиращи руснаци против войната прибра в ареста съветската милиция в 14 града в Русия. Това заяви неправителствена организация OVD-Info, която следи арестите по време на митинги, съобщи БГНЕС.

Журналист на Агенция Франс Прес в Москва оповестява, че е станал очевидец на задържането на над 20 души при изобилен снеговалеж в столичен парк покрай Кремъл. Полицията арестувала хора, седнали на пейки в парка или просто стоящи в близост, без да изяснява аргументите за задържането, оповестява репортерът. Една от арестуваните дами държала букет бели лалета, а друга няколко пъти възкликнала " Не на войната в Украйна! ", до момента в който я водят.

За събота бе оповестена национална седяща акция против войната в Украйна, концепцията бе разгласена в обществените медии от деятели в към 30 съветски града. Организаторите обявиха в изказване, че желаят да стачкуват против " срутва на (руската) стопанска система ", против президента Владимир Путин и да изискат независимост за затворения кремълски критик Алексей Навални. " Русия заслужава мир, народна власт и разцвет ", споделиха те.

Във втория съветски град Санкт Петербург Агенция Франс Прес видя голям брой арести наоколо до законодателното заседание на града, където се събраха към 40 души, макар че не беше ясно какъв брой са действително протестиращите. „ Никой няма да пристигна, всички деятели бяха арестувани на предходни митинги “, сподели 30-годишният Сергей Горелов, който сподели, че е пристигнал да „ прегледа и да покаже поддръжка, в случай че е належащо “.

" Просто пристигнах да заставам в близост, с цел да изразя по някакъв метод митинга си към всичко, което се случва. Страшно е да протестираш интензивно ", сподели 50-годишната Галина Седова пред Агенция Франс Прес.

Протестиращите рискуват санкции и вероятно затвор, излизайки на улицата. OVD-Info оповестява, че над 15 000 души са били арестувани до момента на митингите в цялата страна против съветските военни дейности в Украйна, които започнаха на 24 февруари. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР